Guvernul de la Budapesta suspendă, pentru 24 de ore, restricțiile anti-COVID, pentru ca Pataki să nu fie trimis acasă. Oreste Teodorescu: ”Mi se pare o ingerință nefirească a Budapestei în procesul electoral românesc”

0

Absolut aiuritor ce face Guvernul Orban de la Budapesta: suspendă până luni, la ora 9 dimineața, regula conform căreia cei care tranzitează granița româno-ungară sunt supuși obligativității carantinei, la intrarea în Ungaria. Astfel, carantina nu se mai impune celor care pot să demonstreze că au votat la alegerile locale din România.

Tamás Menczer, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior din Ungaria a precizat, conform Hirado: participarea la vot a tuturor celor interesaţi este considerată un lucru important. În consecinţă, corpul operaţional a hotărât să nu fie supuse carantinei în Ungaria persoanele care participă la alegeri şi pot dovedi acest lucru cu vigneta “votat” care li se lipeşte în secţiile de votare pe cartea de identitate românească.

Evident, se pot acorda astfel de derogări de la restricții de sănătate publică, atunci când e vorba de chestiuni de viață și de moarte, însă unde era urgența aici?

Cumva se sugerează că, dacă ai votat în România și mergi în Ungaria cu dovada că ai votat, nu mai ești o amenințare la sănătatea publică a poporului maghiar…?! Conform cărui manual de sănătate publică?!

Evident, nu are nicio logică.

Mai mult, primul care a preluat acest mesaj al Budapestei a fost Pataki Csaba, care are mari șanse să fie trimis acasă, de mâine, din cauza incompetenței crase dovedite în ultimii 4 ani.

Știrea l-a lăsat perplex și pe cunoscutul jurnalist Oreste Teodorescu, care consideră că acest demers al autorităților de la Budapesta ar putea reprezenta o ingerință nefirească în procesul electoral din România…

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.