Noua administrație liberală de la CJ Bihor anunță, încă din prima zi de mandat, reluarea zborurilor internaționale de pe Aeroportul Oradea. Președintele CJ Bihor, Pasztor Sandor (UDMR) , acuzat în 2019 de sabotarea Aeroportului local, în interesul celui din Debrecen

0

Un scandal imens a izbucnit la Oradea, cu un an în urmă, când fostul manager al Aeroportului, Gheorghe Pasc, l-a acuzat pe președintele CJ Bihor, Pasztor Sandor (UDMR) de încercare deliberată de a prejudicia aeroportul din Oradea.

Pasc a acuzat, la momentul respectiv, o  strategie a UDMR de a limita numărul de curse pe aeroportul din Oradea, astfel încât cel din Debrecen să rămână cel mai important la nivel regional, adică peste cele din Oradea și Kosice.

„Am fost chemat la preşedinte şi a venit de la el o reacţie pe care nu am înţeles-o. Mi-a spus: «cât timp sunt preşedinte, vă interzic să mai discutaţi cu vreo companie aeriană». Lângă mine era domnul Bimbo. Am întrebat de ce şi le-am spus că orice dispoziţie se dă în scris. Mi-a spus: «vă interzic să discutaţi cu Wizzair sau Ryanair, puteţi să discutaţi eventual cu Tarom sau cu alte companii». În condiţiile acestea, le-am zis, eu nu pot să îmi îndeplinesc mandatul, îl depun şi plec de la Aeroport”, a declarat Pasc colegilor de la ziarul Bihoreanul.

Primarul din Oradea, Ilie Bolojan, s-a implicat, în acel moment, în această dispută și iată că pare a fi fost unul dintre motivele pentru care Bolojan a decis să candideze la șefia Consiliului Județean din județul vecin.

În acest context, nu pare întâmplător că unul dintre principalele mesaje date de președintele CJ Bihor, după preluarea mandatului, este tocmai acela că se vor relua zborurile internaționale pe Aeroportul Oradea.

Acesta este anunțul președintelui CJ Bihor, Ilie Bolojan:

Începând din luna decembrie, compania Ryanair va avea zboruri din Oradea spre patru destinaţii: Londra (Stansted), Milano (Bergamo), Bologna și Dusseldorf (Weeze).

Mă bucur că licitația organizată de Aeroport, cu finanțarea asigurată de Primăria Oradea, chiar în condiții de pandemie, a readus compania Ryanair la Oradea. S-a dovedit că soluția pentru conectarea externă a unui aeroport de tipul celui din Oradea presupune acordarea unor facilități companiilor pentru noile zboruri în primii ani, până la consolidarea unui anumit număr de pasageri.

Dacă acum doi ani și jumătate, când s-au pierdut zborurile externe, ar fi fost o disponibilitate mai mare a Consiliului Județean Bihor de a oferi facilități, sunt convins că ar fi putut fi menținute zborurile. După preluarea mandatului de către cei care am fost aleși duminică, Consiliul Județean va colabora cu Primăria Oradea pentru a susține zborurile și pentru a asigura conectarea aeriană a județului Bihor cu mai multe aeroporturi din Europa în anii următori.

Respect pentru bihoreni!”, transmite Ilie Bolojan pe contul oficial de social media.

Citiți și…

https://satmareanul.ro/2019/09/22/udmr-incearca-sa-izoleze-aeroportul-din-oradea-in-favoarea-celui-din-debrecen-si-mai-vrea-ceva-inscriptii-in-maghiara-in-loc-de-engleza/

 

Pentru a apăra Aeroportul Oradea de UDMR, ALDE a schimbat majoritatea în CJ Bihor și s-a raliat ”rezistenței” liberale

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.