Consilierul județean Valer Beșeni a prezentat azi, în cadrul unei conferințe de presă, modul în care Guvernul PNL a gestionat criza sanitară provocată de virusul SARS-CoV-2.

”După guvernarea PSD am găsit STOCURI ZERO! La sfârșitul lui 2019, rezerva Ministerului Sănătății nu cuprindea medicamente, substanțe dezinfectante, echipamente de protecție a personalului și alte materiale necesare combaterii unei epidemii” – a arătat Beșeni.

Guvernul PNL a luat măsuri pentru a schimba această situație și a întreprins cea mai amplă operațiune de dotare a sistemului sanitar din România cu materialele și echipamentele necesare pentru gestionarea pandemiei: 24 miliarde de lei au fost investiți pentru medicamente și echipamente sanitare și 9,8 miliarde de lei au fost plăți cu caracter excepțional generate de epidemia COVID-19.

Acesta a mai arătat că: ”În secțiile de terapie intensivă există, în prezent, un număr de 3.065 de paturi, 2.252 ventilatoare mecanice și 2756 monitoare. La acestea se adaugă cinci unități de Terapie Intensivă mobile, două spitale modulare și un modul ATI. Capacitatea de testare a crescut de la sub 100 de teste/zi în luna martie a acestui an, la peste 40.000 de teste/zi în octombrie.

Au fost acordate Stimularea personalului medical – pentru lunile aprilie și mai 2020, a fost plătit stimulentul de risc de 162,6 milioane lei pentru 32.451 persoane (aprilie) și 32.610 persoane (mai). Numărul medicilor a crescut cu 2.700 în ultimul an.

Ministerul Sănătății a realizat demersurile necesare pentru achiziția unui număr de 2.970.000 de doze de vaccin gripal tetravalent pentru sezonul 2020-2021”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.