Polițiștii sătmăreni împreună cu celelalte forțe de ordine continuă desfășurarea de acțiuni cu efective mărite pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 și a respectării noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

Acțiunile sunt desfășurate zilnic, în sistem integrat, pe raza întregului județ, fiind vizate în special zonele aglomerate, piețele, târgurile și terasele dar și mijloacele de transport.

Astfel, în acest sfârșit de săptămână, 13 – 15 noiembrie  au fost verificate de către forțele de ordine, aproximativ 144 de societăți comerciale, 441 de locații de interes, 250 mijloace de transport, fiind legitimate totodată peste 6 900 de persoane.

Ocazie cu care polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, au aplicat 462 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 79 000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție dispuse în această perioadă.

Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 398 au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție iar 64 s-au aplicat pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

Forțele de ordine, polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali, vor fi permanent la datorie și nu vor tolera nicio abatere de la normele legale în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.