Candidatul PNL la funcția de deputat, Adrian Cozma, a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, două proiecte pe care vrea să le implementeze din calitate de parlamentar.

Primul proiect se referă la înlocuirea programului laptele și cornul cu o masă caldă pentru elevii din clasele I-VIII, iar cel de-al doilea se referă la acordarea unei suprafețe de teren pentru persoanele până în 40 de ani care doresc să își construiască o casă oriunde pe teritoriul României.

  • ”Noi nu ne bazăm pe critică sau doar pe vorbe. Concret, eu, în calitate de viitor parlamentar de Satu Mare, am două proiecte și voi face tot posibilul să le realizez. Implementarea proiectului masă caldă pentru elevii din clasele I-VIII și înlocuirea programului ”Cornul și laptele”. Vedem cum foarte mulți copii merg la școală sau se culcă seara cu stomacul gol. Noi trebuie să luăm măsuri în sensul ăsta pentru că trebuie să avem grijă de sănătatea copiilor noștri și trebuie să oferim toate condițiile pentru copii”, a declarat Adrian Cozma.
  • ”Sunt pline cu vârf piețele de legume cu prețuri de un leu kg de cartofi sau varză. Hai să sprijinim producătorii autohtoni la modul real, să le oferim o masă sănătoasă și ieftină.”

Candidatul PNL a prezentat și cel de-al doilea proiect, pe care spune că o va susține încă din primele zile de mandat.

  • ”Un proiect pentru acordarea unei suprafețe de teren pentru persoanele până în 40 de ani care doresc să își construiască o casă oriunde pe teritoriul României. Toți primarii să facă publice terenurile disponibile și care pot face obiectul acestui proiect. De asemenea, prin Agenția Domeniilor Statului, tinerii care se instalează în mediul rural, să aibă prioritate pentru a concesiona până în 20 de hectare de teren pentru dezvoltarea unei ferme de familie. E simplu. Se face cadastrarea națională, care este în lucru, și se identifică parcelele de teren disponibile la statul român, primării, dar și cele care ar putea fi achiziționate pentru proiecte de dezvoltare. Ulterior se poate face o propunere pentru acordarea de terenuri tinerilor, celor care se instalează în mediul rural și vor cultiva terenul respectiv. Oricum la noi există riscul deșertificării, fiindcă ani la rând nu s-a întâmplat nimic pe milioane de hectare de teren”, a mai spus Adrian Cozma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.