Peste 230 de articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, în urma unor acțiuni organizate la data de 28 decembrie.
Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Satu Mare au organizat la data de 28 decembrie a.c., acțiuni în vederea identificării persoanelor care efectuează operațiuni cu obiecte pirotehnice, fără drept.

În urma activităților desfășurate au depistat un bărbat, de 31 de ani, din localitatea Pișcolț, care se afla pe strada Prahova, din municipiul Satu Mare, având asupra sa 41 de obiecte pirotehnice, pentru care nu a putut să prezinte documente de proveniență.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de orice operațiuni cu obiecte pirotehnice.

Totodată, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Satu Mare, au identificat un sătmărean, de 54 de ani, care în calitate de administrator al unei societăți comerciale din municipiul Satu Mare, autorizată de a deține, depozita și comercializa articole pirotehnice din categoria 1 (F1, P1,T1), a comercializat articole pirotehnice din categoria P1, unui minor, de 14 ani.

Față de minor s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii nr. 126/1995.

Totodată, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1, către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani.

Tot ieri, 28 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției oraș Livada, au depistat pe raza localității Livada un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr, de 26 de ani, din localitatea Iojib.

În urma controlului efectuat, polițiștii au găsit în interiorul autoturismului 133 de articole pirotehnice, pentru care persoana de la volan nu a putut să prezinte documente de proveniență.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de orice operațiuni cu obiecte pirotehnice efectuate fără drept.

Toate articolele pirotehnice depistate de polițiști au fost ridicate în vederea confiscării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.