În fiecare an, pe data de 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, ”Luceafărul poeziei românești” Mihai Eminescu ajunge la inimile celor care îl omagiază.

Astăzi se împlinesc 171 de ani de la nașterea celui mai mare poet român. În semn de recunoștință pentru contribuţia culturală pe care a adus-o poetul ţării noastre, prefectul Radu Bud și subprefectul Cosmin Bota au depus jerbe de flori la bustul poetului amplasat în fața Colegiului Național ”Mihai Eminescu” și la Monumentul Limbii Române amplasat în curtea Secției de Artă a Muzeului Județean Satu Mare.
Au mai fost depuse jerbe de flori din partea Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei Satu Mare, Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Cenaclurilor Culturale și partidelor politice.
Tot în fața bustului marelui geniu al literaturii au avut loc câteva momente culturale susținute de elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu”.
La secția de Artă a Muzeului Județean Satu Mare a avut loc vernisarea expoziției artiștilor: Vasile Mic și Vasile Cioră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.