Ziua Unirii Principatelor Române, marcată la Satu Mare

0

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Satu Mare astăzi, 24 ianuarie, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza situat în fața sediului Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare.

Manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor Române au debutat cu intonarea Imnului Național, după care prefectul Radu Bud a dat citire mesajului premierului României, Florin Cîțu, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Manifestările oficiale au fost precedate de alocuțiuni privind semnificația zilei de 24 ianuarie, un scurt moment artistic, depunerea unei coroane de flori la bustul lui Alexandru Ioan Cuza, din partea Instituției Prefectului, a Consiliului Județean și a Primăriei Municipiului Satu Mare, în memoria celor care s-au jertfit pentru unitatea neamului românesc și a celor care au înfăptuit Unirea Principatelor Române.

În acest an se împlinesc 162 de ani de la unirea Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), fiind considerat primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român. La 1 decembrie 1918, ţelul comun de unire a românilor într-un singur stat a fost atins, prin Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.