Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au aplicat o amendă de 10.000 de lei unui magazin alimentar din Hrip și două avertismente pentru doi producători particulari de legume/fructe din Piața Agroalimentară 2 din Satu Mare.

Totodată s-a dispus punerea sub sechestru / reținere oficială și confiscată pentru cantitatea de 12 kg produse și specialități alimentare, în valoare totală de 112 lei.

Controalele s-au desfășurat în perioada 26.02.2021 – 04.03.2021.

Astfel, în urma controalelor efectuate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, dintre care o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei la un magazin alimentar din localitatea Hrip – pentru comercializarea produselor alimentare neetichetate conform legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în vigoare și două avertismente pentru doi producători particulari de legume/fructe în Piața Agroalimentară nr. 2 din Satu Mare.

Totodată s-a dispus punerea sub sechestru / reținere oficială și confiscată, pentru cantitatea de 12 Kg produse și specialități alimentare, în valoare totală de 112 Lei. Întreaga cantitate de preparate alimentare, a fost denaturată și dirijată spre distrugere prin incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în acest scop.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada menționată, 107 acțiuni de control.

Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, unități din zone de agrement.

Controalele efectuate în unități, au fost realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală și non animală cu respectarea strictă a Ordonanțelor Guvernului României, a Legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

În desfășurarea atribuțiilor de serviciu, reprezentanții DSVSA Satu Mare au respectat măsurile de distanțare socială și prevederile legale în vigoare privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19.

În cadrul acțiunilor de verificare, inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA au urmărit respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, temperaturile de păstrare cerute de producători, existența graficelor de temperatură pentru spațiile frig, modul și condițiile de preparare și comercializare a produselor alimentare de origine animală și non animală, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman.

A fost verificată existența echipamentului de protecție, folosirea corectă a acestuia, existența substanțelor dezinfectante, în special cele virucide, aplicarea acestora în doză corectă, în special în vestiarele și toaletele unităților verificate, în spațiile de lucru, precum și în holurile și spațiile de trecere, în mijloacele de transport produse alimentare dar și în terasele și zonele de acces în unități.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.