Premierul Florin Cîțu salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a promulga legea bugetului pe 2021 și afirmă că „nu mai există scuze”, România având acum „cel mai echilibrat buget” de la Revoluție încoace.

„Gata! Legea bugetului a fost promulgată! Avem cel mai echilibrat buget din ultimii 30 de ani, un buget care se concentrează pe investiții. Am promis, am făcut! De acum nu mai există scuze. Românii așteaptă multe de la noi și nu-i vom dezamăgi!”, a scris Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat luni Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021:

„Investițiile, reformele și creșterea economică sunt pilonii pe care este construit bugetul pentru 2021, astfel încât să fie respectate totodată principiile responsabilității fiscal-bugetare și al sustenabilității finanțelor publice. Ținta de deficit bugetar, de 7,16% din PIB, indică un efort considerabil de consolidare bugetară, care nu împovărează cetățeanul prin noi taxe și impozite. Astfel se creează premisele unei creșteri economico-sociale echilibrate și sustenabile”, se arată în comunicatul de presă.

„Sunt alocate sume semnificative pentru investiții în infrastructura de transport, spitale și școli, dar și pentru continuarea eforturilor de gestionare a campaniei de vaccinare, precum și a riscurilor asociate crizei sanitare și economice provocate de pandemia de COVID-19. Investițiile majore asigură susținerea mediului de afaceri, noi oportunități de dezvoltare și crearea de locuri de muncă mai bine plătite”, spune președintele.

Bugetul şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2021 au fost adoptate de Parlament, săptămâna trecută, în forma iniţiată de Executiv, fără amendamente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.