Cultura Sătmăreană a sărbătorit-o zilele trecute, așa cum se cuvine, pe Marea Doamnă a Școlii de Arte Satu Mare, reputata profesoară de canto Claudia Popdan, la împlinirea frumoasei vârste de 85 de ani.

Într-un cerc restrâns, alături de fiul Brăduț Popdan și nora Liliana, s-au aflat cei din conducerea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Robert Laszlo și Felician Pop, conducerea Școlii de Arte, Mircea Deac și Florin Pop, împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Valer Beșeni.

Se poate spune că momentul aniversar a fost unul plin de emoție, așa cum au exprimat și cei prezenți în cuvintele lor de prețuire, admirație și deplin respect pentru munca celei care a pregătit sute de elevi la Școala de Arte timp de peste 50 de ani. Au fost și câteva momente artistice dedicate distinsei Doamne Claudia Popdan, susținute de cursanții Ștefania Hotca și Horea Dimofte, urmați de profesorii Georgiana Gordea, Camelia Tăbăcaru Goia, Judit Budean Mihaly, Sallai Laszlo, Vasile Chioran, Cristian Totpati și Carol Erdos, acesta din urmă evocând și contribuția însemnată în îndeplinirea actului de cultură a marele pictor Ion Popdan. regretatul soț al doamnei profesor.

Vizibil emoționată la rândul ei, doamna Claudia Popdan a mulțumit celor prezenți pentru organizarea acestui moment aniversar plin de sensibilitate, chiar dacă nu a fost un eveniment cultural cu public. Le-a urat succes în activitate și i-a felicitat pe cei care duc mai departe destinele culturii sătmărene, în general, și ale Școlii de Arte, în special, și le-a dorit tuturor să ajungă în deplină sănătate și chiar să depășească venerabila ei vârstă de 85 de ani. Pentru tot ce a făcut în întreaga ei carieră artistică și didactică, Doamna Claudia Popdan a fost răsplătită cu flori, diplome de excelență, un tort aniversar și cu multe alte cadouri.

„La Mulți Ani”, distinsă Doamnă profesoară, cu mulțumiri, stimă și admirație!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.