Premierul Florin Cîțu face un apel la cetățeni să aibă încredere în experți și, în special, în cei ai Agenției Europene a Medicamentului.

”În primul rând, Agenția Europeană a Medicamentului își menține recomandarea făcută Comisiei Europene privind autorizarea tuturor tipurilor de vaccin folosite în prezent în România. Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse.
În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri în discuție în spațiul public, Agenţia Europeană spune foarte clar că nu există indicii, în acest moment, care să facă vreo legătură între cele câteva cazuri și vaccin. La nivel european sunt deja cinci milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin, iar Marea Britanie își vaccinează toată populația cu acest ser.
În acelaşi timp, în România există o campanie împotriva acțiunilor luate de Guvern în scopul opririi pandemiei. Există o campanie împotriva portului măștii în spațiul public, a respectării măsurilor de distanțare şi a vaccinării. A zădărnici această acțiune care are ca obiectiv îmbunătățirea sănătății tuturor românilor, este o încercare de a submina autoritatea statului.
Fac apel să ne informăm cu toții de la specialiști pentru că încrederea se câștigă foarte greu și se pierde foarte ușor”, a scris premierul pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.