Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea – judeţul Satu Mare au depistat la intrarea în țară un sucevean care s-a prezentat la controlul de frontieră cu un document de călătorie românesc fals, deoarece si-a pierdut actele originale.
La data de 16 martie a.c., în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a intra în România, un sucevean care s-a legitimat cu o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române. Cu ocazia formalităților pentru intrarea în țară, polițistul de frontieră a constatat faptul că documentul în cauză nu prezintă condițiile de formă și fond specifice unui document autentic.
În urma cercetărilor efectuate, colegii noștri au stabilit faptul că persoana care s-a prezentat la controlul de frontieră este un sucevean în vârstă de 29 de ani, care pe perioada șederii în Franța și-a pierdut actul de identitate original. Dorind să se reîntoarcă în țară și-a procurat un document de identitate, însă acesta nu îndeplinește condițiile cerute de legislația în vigoare.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.