Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, marți, că vacanța de primăvară se va extinde la o lună, iar Evaluarea Națională și admiterea la liceu vor fi decalate. Azi, însă, Cîmpeanu a venit cu o altă idee: „Propun o variantă în care să rămânem cu toate examenele naționale la locul lor, fără nicio modificare, să scurtăm semestrul II cu o săptămână”.

Sorin Cîmpeanu propune noi variante de adaptare a școlii la valul 3 al pandemiei

Ministrul Educației a insistat că măsurile pe care le-a prezentat ieri pot fi modificate în urma consultărilor cu reprezentanții sindicatelor, elevilor și părinților, informează edupedu.ro.

Asta în condițiile în care reprezentanții elevilor și profesorilor tocmai s-au plâns că nu au fost consultați deloc înainte de prezentarea acestor modificări. Într-o intervenție pentru B1 TV, Karina Caramihai, secretarul executiv al Consiliului Național al Elevilor, și Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, au formulat critici dure vizavi de această situație.

Sorin Cîmpeanu a mai declarat pentru edupedu.ro că joi, 25 martie, va organiza la Ministerul Educației o ședință a Comitetului de Dialog Social, la care vor participa reprezentații sindicatelor, ai elevilor și ai părinților.

 

Ministrul a precizat că la aceste discuții va merge cu o variantă în care Evaluarea Națională și Bacalaureatul să rămână pe varianta actuală, iar restul elevilor să încheie anul școlar cu o săptămână mai târziu față de data planificată inițial, adică 25 iunie, în loc de 18 iunie. De asemenea, vacanța de primăvară anunțată ieri rămâne fixă – va dura de pe 2 aprilie până pe 4 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.