Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare vor fi la datorie și în acest sfârșit de săptămână, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Pentru ca Paștele Catolic să fie sărbătorit în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 să fie respectate, peste 100 de poliţişti vor acţiona, în medie, zilnic, în județul Satu Mare.

Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus vor fi desfășurate împreună cu partenerii instituționali.

Astfel, polițiștii, în echipe mixte cu jandarmi, polițiști locali, pompieri și cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, vor fi angrenați în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară.

Ne dorim ca prin aceste măsuri să prevenim orice fel de incidente sau situații care pot pune în pericol viața și sănătatea oamenilor, intenția noastră fiind aceea de protejare a cetățenilor și nu de sancționare a acestora.

Reamintim faptul că în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulația persoanelor, în intervalul orar 22.00-2.00, pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paștelui Catolic.

Purtarea măștii de protecție, în mod corect, astfel încât să acopere nasul și gura, rămâne obligatorie, în toate spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

Recomandăm ca deplasarea către lăcașurile de cult să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașul de cult și în spațiile unde se organizează slujbe și adunări religioase să se facă astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de minimum 2 m între persoane.
Celelalte mãsuri de protecție sanitarã dispuse pe timpul stării de alertă rămân valabile.
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Dorim sărbători luminate tuturor cetățenilor care, în aceste zile, sărbătoresc Paștele!

 

Conducerea Primăriei Satu Mare vă urează ”Sărbători Fericite”!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.