IPJ SM a fost sesizat aseară, prin apel 112, despre faptul că într-un cartier din localitatea Petea, ar exista o neînțelegere între mai multe persoane.
La fata locului s-au deplasat polițiști de ordine publica și din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale, precum și jandarmi, pentru a aplana conflictul.
Persoanele implicate au manifestat un comportament ostil și fata de polițiști, rănindu-l pe unul dintre aceștia.
Polițiștii au executat foc de avertisment, cu gloante de cauciuc. Polițistul rănit și doi cetățeni implicati in conflict au fost transportati la spital, pentru a li se efectua investigații medicale.
Toate persoanele implicate in altercație au fost identificate și conduse la sediul Poliției.
Sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, polițiștii efectuează verificari, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare a transmis primele date din dosarul penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj.
Dosarul penal îi vizează pe bărbații care au atacat și rănit forțele de ordine în timpul intervenției din Petea.

”În fapt, s-a reținut că în cursul serii de 04 aprilie 2021, în jurul orei 19:30, prin intermediul SNUAU 112 a fost solicitată intervenția organelor de poliție pentru aplanarea unui conflict iscat în comuna Dorolț, sat Petea. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Satu Mare, fiind solicitat ulterior sprijinul echipajelor din cadrul SAS Satu Mare și IJJ Satu Mare, precum și a unui echipaj al Poliției Municipiului Satu Mare. La vederea forțelor de ordine venite în sprijin, mai multe persoane din cadrul comunității respective au început să se manifeste agresiv față de forțele de ordine, aruncând cu pietre și bâte în direcția acestora și a autospecialelor și amenințând forțele de ordine cu ajutorul unei drujbe.

Astfel, în urma altercației, trei agenți din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Satu Mare au suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale, respectiv 2-3 zile de îngrijiri medicale, ca urmare a aplicării unor lovituri cu pumnul, respectiv cu piatra. Totodată, un agent din cadrul SAS Satu Mare a suferit leziuni la nivelul urechii, ca urmare a unei lovituri cu piatra, în urma căreia i-a fost secționat pavilionul urechii stângi.

În urma investigațiilor efectuate au fost identificați autorii infracțiunii, iar în cursul nopții de 04/05.05.2021, s-a dispus luarea măsurii reținerii față de trei persoane, cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, urmând a fi prezentați în cursul zilei de 05.04.2021 în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Satu Mare cu propunerea de luare a măsurii arestului preventiv”

Comunicatul transmis de IPJ Satu Mare:

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, privind evenimentul din seara precedentă, s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, a trei bărbați, din localitatea Petea, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

În cursul zilei de astăzi, cei trei bărbați vor fi prezentați in fata judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Satu Mare, cu propunere de luare a măsurii arestului preventiv.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.