Starea de alertă se prelungeşte, cu încă 30 de zile, pe teritoriul României, începând cu data de 13 aprilie. Pentru cei care vor merge la slujba de Paşte, circulaţia va fi permisă până la ora 05:00 dimineaţa. Magazinele vor rămâne deschise până la ora 20:00 vineri, înainte de Paște. Stațiunile de pe litoral vor fi deschise, respectând toate regulile în vigoare, dar cu capacitate de maximum 70 la sută, așa cum sunt acum stațiunile de la munte.
Guvernul a prelungit joi starea de alertă pentru 30 de zile și a adăugat noi prevederi pentru perioada Sărbătorilor de Paște.
Hotărârea de Guvern prevede limitarea gradului de ocupare în stațiunile de pe litoral la 70%, dar și ridicarea restricțiilor de circulație în noaptea de Înviere.

Astfel, românii vor putea merge la slujbă și pot circula până la ora 5 dimineața. Totodată, Guvernul a prelungit programul magazinelor până la ora 20:00 în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00, însă doar pentru zilele de vineri 23 aprilie și în Vinerea Mare, pe 30 aprilie.

”Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei va fi permisă, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20:00 – 05:00 (noaptea de Înviere), precum și în perioada 8 mai – 9 mai 2021, în intervalul orar 20:00 – 05:00 (sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan), pentru participarea la slujbele religioase”
Tot astăzi, Guvernul a aprobat deschiderea unităților de cazare și HoReCa de pe litoral, în condițiile respectării unor restricții. Unitățile de cazare de pe litoral vor fi obligate să cazeze turiști doar în limita a 70% din spațiile de cazare.

”Se limitează gradul de ocupare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare turistică, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanţa Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de turism în România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 755/2001, cu modificările şi completările ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, în următoarele localităţi: Constanța, Cap Aurora, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Jupiter, 2 Mai, Vama Veche, Zona Mamaia Nord, Mamaia Sat, Mangalia, Neptun-Olimp, Saturn, Techirghiol, Năvodari și Venus din județul Constanța.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.