Primarul liberal al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, atrage atenția la Digi24 că o cădere a Guvernului acum și o criză politică, suprapusă pe una sanitară și una economică, ar duce la harababură și ar fi un act de iresponsabilitate.

Emil Boc spune că nu se poate ca o problemă personală să fie transformată într-una la nivelul întregii țări și face apel la calm, la dialog și la maturitate politică.

Potrivit lui Emil Boc, remanierea unui ministru este un proces firesc în actul de guvernare, el dând ca exemplu situația în care PNL l-a schimbat pe ministrul Victor Costache cu Nelu Tătaru.

„Schimbarea premierului ar însemna căderea guvernului, iar 10 – 15 zile ar fi harababură, ar fi cea mai înaltă formă de iresponsabilitate politică. Între timp, ce se întâmplă cu țară? Când gândim o situație trebuie să ne gândim la implicații.
Să stăm cu picioarele în apă rece, calm, să vedem care sunt punctele care ne unesc. Pe români nu îi doare dacă noi ne certăm pentru o poziție sau alta.

Sunt de acord că USR-PLUS poate să nu fie de acord cu decizia premierului, dar când ai venit la guvernare ai acceptat și Constituția care spune că premierul are dreptul să își ajusteze din mers echipa.

Dacă de fiecare dată când pleacă un ministru printr-o remaniere schimbăm Guvernul va fi mereu criză”, a afirmat primarul municipiului Cluj-Napoca.

Această coaliție nu poate să greșească și să pice examenul în fața problemelor românilor”, a subliniat Emil Boc.

Nu putem transforma o problemă personală într-una a unei țări.

„A fost ieri cineva care spunea că chiar ministrul Vlad Voiculescu ar putea rezolva această criză. Dacă Vlad Voiculescu ar veni și ar spune: înțeleg mecanismele, poate e o decizie nedreaptă, dar coaliția trebuie să meargă mai departe, ar rămâne în istorie ca un gest politic într-un moment de criză majoră și ar pune coaliția unde îi este locul. Poate fi un gest”, a spus Emil Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.