Recenta revocare a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, precum și a secretarului de stat Andrea Moldovan este o decizie cât se poate de corectă, firească, luată de premierul Florin Câțu, într-un moment în care lucrurile au ajuns deja prea departe și nu a mai rămas nicio altă soluție de perpetuare a acestei situații. Este ciudat faptul că USR-PLUS susține că militează pentru transparență, dar în același timp faptele îi contrazic în mod flagrant. În esență, o bună guvernare se bazează pe asumare conștientă și responsabilitate.

Astăzi, mai mult ca oricând în întreaga istorie a României, problema unei bune administrări a domeniului Sănătății este una de o importanță extremă, în condițiile în care și țara noastră trece printr-o încercare extremă, cea a unei nemiloase pandemii. Din păcate, fostul ministru Vlad Voiculescu a acționat de multe ori hazardat, punând în pericol imaginea întregului guvern.

Putem judeca un lucru în baza unor argumente raționale și nu a unor presupuneri insidioase cum că această schimbare a fost cauzată de faptul că Voiculescu este un luptător acerb pe frontul anticorupției, lucru care ar fi deranjat anumite cercuri de interese. În lipsa unor dovezi clare, toate aceste alegații pot deveni foarte periculoase, încercând să inducă în opinia publică, ideea că guvernul Câțu s-ar afla sub influența unor grupări ilegale și aici USR-PLUS se întâlnește în opinii, în mod nefericit cu PSD. Nicio învinuire adusă lui Voiculescu nu este legată de acest subiect și atunci, aceste speculații devin pur și simplu penibile. PNL și-a asumat împreună cu aliații săi o guvernare într-una din cele mai grele perioade și până acum s-a descurcat exemplar, în pofida atacurilor unei opoziții perfide și lipsite de realism și cu atât mai mult, trebuie să manifestăm o vigilență sporită pentru ca mecanismul guvernării să nu sufere rateuri. Este riscant să extrapolăm problema unei persoane și să o transformăm într-una de politică generală. Guvernul așteaptă o propunere viabilă pentru Ministerul Sănătății din partea USR-PLUS, demonstrând astfel, că vrea să continue această alianță care s-a făcut cu o grupare politică și nu cu o persoană oarecare. PNL va merge mai departe, rămânând fidel angajamentelor pe care și le-a asumat față de electorat, dar și față de colegii din coaliția de guvernare. Probabil că nominalizarea unei persoane experimentate, care să ia decizii corecte și în cunoștință de cauză, ar putea îmbunătăți în mod semnificativ activitatea.

Ministerului Sănătății, care să accelereze procesul de lichidare definitivă a acestei pandemii. Este obligatoriu ca forțele politice din arcul guvernamental să acționeze în consonanță, cu pricepere și credință. Este simplu să-ți iei jucăriile și să pleci într-un moment dificil, atunci când prioritățile țării sunt grave și urgente. Un apel la solidaritate și rațiune se impune stringent. Iar succesul guvernării îl poate asigura o coaliție de dreapta, exigentă și pragmatică, capabilă să rezolve toate problemele, cât mia rapid și eficient.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.