Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au sancționat cinci producători particulari din piețe.
Astfel, în urma controalelor desfășurate în perioada 28 mai – 3 iunie, inspectorii DSVSA au aplicat cinci sancțiuni contravenționale, reprezentând 5 avertismente pentru 5 producători particulari din Piețele Agroalimentare, Mare – 1, Someș – 1, Mică – 1, Piața Micro 17 – 1, Piața de Vechituri -1, din Satu – Mare.
Inspectorii DSVSA au realizat, în perioada menționată, 76 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe.
În cadrul acțiunilor de verificare, inspectorii de specialitate din cadrul D.S.V.S.A. au urmărit respectarea condițiilor generale de igienă, originea materiilor prime și existenta documentelor însoțitoare, respectarea condițiilor privind ambalarea, marcarea si etichetarea alimentelor, condițiile de transport, modul de depozitare, temperaturile de păstrare cerute de producători, existența graficelor de temperatură pentru spațiile frig, modul și condițiile de preparare și comercializare a produselor alimentare de origine animală și non animală, monitorizarea și eliminarea subproduselor improprii consumului uman. A fost verificată existența echipamentului de protecție, folosirea corectă a acestuia, existența substanțelor dezinfectante, în special cele virucide, aplicarea acestora în doză corectă, în special în vestiarele și toaletele unităților verificate, în spațiile de lucru, precum și în holurile și spațiile de trecere, în mijloacele de transport produse alimentare dar și în terasele și zonele de acces în unități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.