Astăzi s-a desfășurat proiectul ”Biciclist pentru o zi”, proiect inițiat de către Școala Gimnazială ”Mircea Eliade” Satu Mare, coordonată de către director Claudia Cziprok, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare – structurile de prevenire, poliție rutieră și relații publice și cu Centrul C.A.I.V.T.P.A.N.E. ”ANDREI” Satu Mare.

Evenimentul din cadrul proiectului a vizat prevenirea victimizării minorilor, cu accent pe siguranța rutieră a elevilor din ciclul primar și gimnazial. Acesta s-a desfășurat pe două ateliere de lucru : covorașul rutier și concursul de biciclete.

Reactualizarea informațiilor din domeniul rutier referitoare la marcaje, indicatoare rutiere, traversarea străzii, calitatea de pieton și biciclist a participanților s-a realizat în mod interactiv, pe covorașul rutier, folosindu-se exemple concrete și exerciții cu caracter aplicativ.

Traseul urmat de participanții la concursul de biciclete a fost realizat de către profesor Călin Adrian, coordonator al lotului de bicicliști al școlii, cu o experiență vastă la concursuri județene și naționale pentru bicicliști.

Presărat cu diferite obstacole, care testau îndemânarea micilor bicicliști, dar și dexteritatea, concentrarea și atenția, traseul a fost adaptat vârstei participanților. Fiecare elev a fost cronometrat, iar cei care au efectuat greșeli au fost depunctați, conform regulamentului adus la cunoștința tuturor.

Tinerii din cadrul Centrul C.A.I.V.T.P.A.N.E. ,,ANDREI” Satu Mare, instituție aflată în subordinea D.G.A.S.P.C. Satu Mare și coordonată de Șuteu Mihaela au fost antrenați de către elevii școlii în activitățile desfășurate în cadrul evenimentului, fiind sprijiniți cu împrumutarea unor biciclete în vederea realizării traseului și îndrumați pentru ducerea la bun sfârșit a cursei.

La finalul activității, desfășurată în curtea școlii, plină de elevi și cadre didactice dornice să se implice în dezideratul propus – socializare, informare, dar și prevenire – s-au împărțit diplome de participare și premii constând în veste pentru bicicliști, dulciuri și cărți.

Proiectul ,,Biciclist pentru o zi” este un bun exemplu de cooperare între instituții, între elevi, între oamenii responsabili cu formarea tinerei generații – cadre didactice și polițiști, dar și un bun prilej de a transmite lecții de viață – sprijin, cooperare și competiție, precum și mesaje preventive vizând siguranța rutieră, deziderat propus și atins prin astfel de activități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.