Sub auspiciile Ministerului Educației, Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare, organizează joi, 17 iunie, cu începere de la ora 1430, lansarea cărții „Primii pași cu GeoGerba”. Evenimentul editorial va fi găzduit de Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr” a Bibliotecii Județene Satu Mare.
Recent ieșită de sub tipar, publicația „Primii pași cu GeoGerba” reprezintă rezultatul major al unui proiect întreprins de o serie de profesori sătmăreni, sub coordonarea d-nei Doina Muntean, ispector școlar de matematică. Pe coperta cărții sunt menționate numele unor merituoși dascăli sătmăreni care și-au dedicat timpul, cunoștințele și abilitățile în slujba îndeplinirii obiectivelor acestui proiect: Petru Braica, Adrian Bud, Mircea Fărcaș, Daly Marciuc și Călin Popescu. Prin intermediul acestui volum, autorii își propun să ofere colegilor lor de matematică și științe un îndrumar util în ceea ce privește utilizarea softului GeoGerba și să le faciliteze utilizatorilor acestui soft însușirea unor informații, abilități și deprinderi care să conducă la noi performanțe în activitatea de predare a matematicii și științelor.
GeoGebra este un software dinamic pentru toate nivelurile de educaţie care combină geometria, algebra, foile de calcul, graficele, statistica şi analiza într-un singur pachet uşor de utilizat. GeoGebra reprezintă o comunitate formată din milioane de utilizatori din aproape toate ţările lumii. Softul contribuie la dezvoltarea metodelor de predare la disciplinele ştiinţe, tehnologie, inginerie şi matematică (STEM) şi aduce inovaţia în domeniul educaţiei în lumea întreagă.
Colectivul redacțional al cărții și participanții la evenimentul de lansare vor avea prilejul întâlnirii și al reîntâlnirii, prin intermediul tehnologiei și al comunicării bazate pe IT, cu renumitele cadre universitare: prof.univ.dr. Adrian Petrușel – prorector al Universității „Babeș Bolyai” Cluj Napoca și lect.univ.dr. Daniel Văcărețu – Facultatea de matematică din cadrul Universității „Babeș Bolyai” Cluj Napoca.
„Am ales Biblioteca Județeană Satu Mare ca spațiu de lansare a prezentei lucrări din fireasca motivație că această instituție de rang județean reprezintă casa cărții sătmărene, indiferent de domeniul căreia îi aparține, dar și pentru că autorii și creatorii locali, dascălii și elevii, deopotrivă, își pot găsi aici nebănuite surse de informare și documentare, veritabile ancore în vastele teritorii ale cunoașterii, culturii și civilizației universale. Matematica și biblioteconomia sunt înrudite într-o mare măsură și coabitează împreună, într-o armonioasă simbioză, de secole întregi.”, este opinia d-nei inspector Doina Muntean.
La eveniment sunt invitați să paticipe oficialitățile județului și ale municipiului Satu Mare, directorii instituțiilor de învățământ sătmărene, profesorii de matematică și științe, elevii pasionați de această disciplină și toți cei care sunt interesați de funcționalitatea, utilitatea și aplicațiile softului GeoGerba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.