Vicepreședintele Asociației Artiștilor Plastici, artistul Ștefan Tillinger, și-a vernisat expoziția personală găzduită de Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean.

Prezent la vernisaj, vicepreședintele Consiliului Județean, Cristian Valer Beșeni i-a mulțumit artistului pentru felul în care acesta oglindește Sătmarul în lucrările sale din ultimele decenii.

”Numele artistului Ștefan Tillinger este legat de imaginile plaiurilor sătmărene, pe care cu duioșie și talent le-a imortalizat în lucrările sale de grafică și pictură. Este destul să-i vezi doar una din lucrări pentru a înțelege cât de mult iubește artistul plastic Tillinger orașul Satu Mare, dar și alte colțuri ale județului.

​​Nu demult l-am mai sărbătorit cu prilejul celor șapte decenii de viață. Azi, doresc să-l felicit pe Ștefan Tillinger, dar și pe colegii lui din Asociația Artiștilor Plastici, pentru contribuția remarcabilă pe care și-o aduc în mod direct la înflorirea artelor pe plaiurile sătmărene și vreau să îi asigur de întregul sprijin în tot ceea ce fac pentru ca oamenii să vadă și să revadă orașul și județul nostru prin ochii unor artiști, care astfel își exprimă atașamentul față de meleagurile lor natale” – a spus în discursul său Cristian Valer Beșeni.
Programul cultural al vernisajului a fost asigurat de cursanții de la Palatul Copiilor, pregătiți de profesoara Mariana Moga: Alexandra Sorian, Anita Șipoș și David Lita.

Expoziția poate fi vizitată, cu intrare liberă, până la începutul lunii septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.