Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat ieri activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat aproximativ 280 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care au aplicat aproximativ 280 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 96 000 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce, în cazul a 21 de conducători auto și au ridicat 5 certificate de înmatriculare.

Astfel, opt conducători auto cu vârste cuprinse între 22 și 52 de ani, au fost filmați și înregistrați cu aparatul radar circulând cu viteze cuprinse între 101 km/h și 128 km/h, astfel că în cazul acestora polițiștii au dispus măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Totodată alți opt șoferi nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea drumului public pe trecerea de pietoni marcată și semnalizată corespunzător astfel că și în cazul acestora polițiștii au dispus măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 30 de zile.

Iar două persoane de 30, respectiv 54 de ani, au fost depistate de polițiștii rutieri la volanul unor autoturisme având valori de 0,18 mg/l, respectiv 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care le-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.