Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au depistat patru cetățeni străini care intenţionau să ajungă ilegal într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Luni, 12 iulie, la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare a avut loc o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de responsabilitate. În jurul orei 20:00, polițiștii de frontieră au reţinut, la aproximativ 150 de metri de linia de frontieră spre interior, două persoane care încercau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, prin apropierea Punctului de Trecere a Frontierei Petea.

Cele două persoane au fost conduse la sediul STPF Satu Mare şi din primele verificări s-a stabilit că este vorba despre un minor în vârstă de 16 ani, din Libia şi un algerian, în vârstă de 36 de ani. Cei doi intenţionau să ajungă în Italia, în căutarea unui loc de muncă.

”Celor doi cetățeni străini li s-a întocmit lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de ieşire din ţară prin trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a se lua măsurile legale ce se impun”, a transmis Poliția de frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.