Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au fost prezenți azi la Satu Mare pentru a stabili punctul de întâlnire a drumului care va lega cele două țări.
Astfel, în zona de frontieră româno-maghiară de la Oar, a fost amplasată borna care marchează punctul de conexiune dintre cele două tronsoane de drum de pe teritoriul României și Ungariei.
”Am participat alături de reprezentanți ai CNAIR și ai autorităților locale și județene, cu sprijinul Poliției de Frontieră la amplasarea bornei care va marca întâlnirea dintre cele 2 artere rutiere de mare importantă pentru județul Satu Mare respectiv drumul Expres Satu Mare Oar. Prin acest proiect care a fost inițiat și susținut de ministerul transporturilor, nordul țării și implicit județul Satu Mare o să fie conectat la rețeaua europeană de autostrăzi. E un pas important pentru economia locală și pentru toți cei care tranzitează zona noastră”, a declarat deputatul PNL Adrian Cozma, prezent la eveniment.
Drumul Expres din județul Satu Mare va asigura legătura cu Ungaria prin viitorul punct de trecere al frontierei de la Oar și va prelua o parte din traficul care se desfăşoară pe reţeaua de drumuri existente, determinând scăderea timpului de parcurgere a distanţelor, reducerea emisiilor de substanţe poluante, a nivelului de zgomot și condiţii sporite de siguranţă şi confort în trafic.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.