Deputatul PNL Adrian Cozma dorește ca județul Satu Mare să-și implementeze sistemul de lansare a rachetelor antigrindină pentru a proteja sutele de mii de hectare de terenuri și culturi din întreaga zonă.
În acest sens, a avut o întrevedere cu ministrul agriculturii Adrian Oros căruia i-a cerut urgentarea implementării sistemului de rachete antigrindină în nord-vestul țării.
”Județul Satu Mare trebuie să-și implementeze sistemul de lansare a rachetelor antigrindină pentru a proteja sutele de mii de hectare de terenuri și culturi din întreaga zonă.
Proiectul este parte integrantă din Sistemul Național Antigrindină și de Creștere a precipitațiilor, care poate fi extins în Câmpia de Vest, acoperind județele Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș.
Sper ca în scurt timp să fie analiza documentația tehnică pe care i-am pus-o la dispoziție, inclusiv studiul de fezabilitate. Începând cu 2022 trebuie să fim pregătiți, cu atât mai mult cu cât schimbările de vreme sunt foarte frecvente și tot mai complicate pentru agricultură”, a declarat Adrian Cozma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.