Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au aplicat o amendă contravenționala, în valoare de 10.000 lei, unui restaurant din localitatea Satu Mare și 7 avertismente la tot atâția producători particulari din județ.
Astfel, în urma controalelor efectuate, au fost aplicate – 8 sancțiuni contravenționale, din care – 1 amendă contravenționala, în valoare de 10.000 lei – un Restaurant din localitatea Satu Mare – pentru etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare folosite în procesul de prepararea alimentelor și 7 avertismente, pentru 7 producători particulari, din Piețele Agroalimentare, Mare – 1, Someș – 1, Mică – 2, Piața Micro 17 – 1, din Satu – Mare și Piața Tășnad – 2.
În urma acestor controale s-a dispus punerea sub sechestru / reținere oficială și confiscare, pentru cantitatea de 19,95 Kg, preparate și specialități alimentare, în valoare totală de 789 Lei. Întreaga cantitate de preparate alimentare, a fost denaturată și dirijată spre distrugere prin incinerare, într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor în acest scop din județul nostru.

Controalele s-au desfășurat în perioada 23.07.2021 – 29.07.2021.
Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada menționată, 128 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, unități alimentație publică /terase, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, depozite de înghețată, chioșcuri, automate alimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.