Subprefectul Radu Bud a convocat astăzi ședința săptămânală de lucru cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și a Direcției de Sănătate Publică (DSP).
A fost analizat modul de asigurare a ordinii și siguranței publice în cadrul evenimentelor organizate în județ iar comandantul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) a informat despre manifestările pe domeniul public care se vor desfășura în perioada următoare în Satu Mare, Negrești-Oaș, Ardud și Tășnad respectiv odată cu sărbătoarea hramului Mănăstirilor Bixad și Măriuș de Sfânta Maria.
În ceea ce privește baza de la Tășnad a Jandarmeriei, comandantul IJJ informează că în acest moment se află în analiză la eșalonul superior două opțiuni de punere în valoare a clădirilor și facilităților situate în apropierea Ștrandului Tășnad fie prin transformarea într-un centru de perfecționare a personalului Jandarmeriei Române și ulterior în școală de subofițeri, fie prin crearea unei baze regionale de pregătire destinată tuturor armelor Ministerului Afacerilor Interne.
Subprefectul a apreciat deplasarea de săptămâna trecută pentru întâlnirea la sediul Prefecturii Timiș cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne și a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților ca fiind benefică pentru deblocarea aplicării legilor fondului funciar. Pe lângă aceasta au fost abordate teme privind salarizarea în cadrul instituțiilor prefectului, colaborarea cu instituțiile deconcentrate, soluții pentru a preveni mobilitatea personalului nou încadrat în MAI în primele luni de la repartizarea pe post.
Având în vedere succesul înregistrat în cadrul Maratonului Vaccinării organizat la Negrești-Oaș în data de 06.08.2021, când s-au vaccinat 160 de persoane, sub coordonarea subprefect Lavinia Kiss acțiunea va fi reluată vineri 13.08.2021, vaccinul care se va administra va fi același, tip mono-doză de la Johnson&Johnson.
Privitor la instituirea carantinei la revenirea din țările aflate pe lista galbenă sau roșie, directorul DSP dr. Macrina Mihai atrage atenția că și pentru șoferii profesioniști care revin din țările de pe lista roșie și nu sunt vaccinați se instituie carantina la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.