Deputatul PNL Adrian Cozma, prefectul Altfatter Tamás, subprefectul Radu Bud, președintele Consiliului Județean Pataki Csaba, vicepreședintele CJ, Cristian Valer Beșeni au participat la evenimentul de inaugurare a Centrului de informare și documentare realizat în cadrul proiectului ”Coridor Verde fără Frontiere”.
Proiectul finanțat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, are o valoare de peste 5.000.000 lei și va consta în reintroducerea în circuitul de agrement și turism a zonei lacurilor de la Berindan – Odoreu, formate pe cursul vechi al râului Someș. Odată cu renaturalizarea zonei, cele aproape 33 de hectare vor deveni extrem de atractive pentru întregul județ, fiind o destinație ideală pentru pescuit, plimbări, ciclism, birdwatching și multe alte posibilități de petrecere a timpului liber.
Aceștia au subliniat în intervențiile avute importanța implementării acestui proiect pentru comunitatea locală și pentru conservarea biodiversității, felicitând partenerii pentru idee și colaborare în implementare, pentru calitatea lucrărilor și modul în care sunt integrate în elementele naturale.
Prefectul Altfatter Tamas subliniază importanța accesării fondurilor europene ca instrument la îndemâna autorităților pentru asigurarea dezvoltării infrastructurii și a serviciilor. Din păcate, și în acest moment avem în județul Satu Mare primării care nu au accesat proiecte europene. Îndeamnă primarii să identifice și surse de finanțare europeană pentru dezvoltarea continuă și durabilă a comunităților locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.