Trupa Mihai Raicu vă invită duminică 22 august, de la ora 20.00, în curtea Muzeului de Artă, la spectacolul „Bacantele (fără mască)”, rescriere de Maria Manolescu după Euripide.

Echipa spectacolului este formată din actorii: Andrei Stan, Raluca Mara, Crina Andriucă, Romul Moruțan, Ioana Cheregi, Cătălin Mareș, Carmen Frățilă, Ciprian Vultur, Tibor Székely, Andrei Gîjulete, Roxana Fânață, Sergiu Tăbăcaru, Vlad Mureșan, Alexandra Odoroagă, Andreea Mocan, Cristian But și Yvette Princz, Stike Molnar.

Regia îi aparține lui Dragoș Alexandru Mușoiu, absolvent al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București. Costumele sunt create de Cristina Milea, câștigătoare în 2020 a premiului UNITER pentru cea mai bună scenografie. Muzica este semnată de compozitorul Cári Tibor, care a lucrat la peste 190 de spectacole în țară și străinătate, premiat de UNITER pentru muzică de teatru în 2013. Decor Răzvan Chendrean, coregrafia Roxana Fânață, asistent regie Tudor Dreve.

Dinamica spectacolului este asigurată și de implicarea spectatorilor în desfășurarea propriu-zisă a unor momente. Publicul votează care dintre cei cinci Dionysos este cel mai bun, voturile se numără de-adevăratelea, iar de cum se votează atârnă soarta reprezentației ca atare.

„Un spectacol antrenant, excelent gândit în detaliu, care provoacă și incită la dialoguri de idei fertile. Pentru „Bacantele (fără mască)” merită să te urci în mașină, tren sau avion și să te așezi comod în scaunul spectatorului amplasat în curtea interioară a Muzeului de Artă din Satu Mare. Dincolo de curaj și dorința de inovație a tandemului Dragoș Alexandru Mușoiu – Maria Manolescu se simte profesionalismul și talentul, două atribute fără de care succesul n-ar fi posibil, iar trupa Teatrului de Nord a acceptat pariul și a adus la scenă un spectacol unic.” (Nona Rapotan, https://bookhub.ro/)

 

Rezervări și bilete: Agenția teatrală, str. Horea nr. 6, telefon: 0261712106 / 0786538580.

Bilete online: https://teatruldenord.biletmaster.ro/ron/PlaceInfo/2201

Prețul biletelor: 30 lei (adulți), 20 lei (studenți, elevi, pensionari)

www.teatruldenord.ro

 

BACANTELE (fără mască), după Euripide, rescriere de Maria Manolescu

Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu

Costume: Cristina Milea

Decor: Răzvan Chendrean

Coregrafia: Roxana Fânață

Muzica: Cári Tibor

Asistent regie: Tudor Dreve

Distribuția:

Puternicul Dionysos: Andrei Stan

Tânăra Dionysos: Raluca Mara

Lucrătoarea sexuală Dionysos: Crina Andriucă

Bahicul Dionysos: Romul Moruțan

Dionysos-mască: Ioana Cheregi

Pentheu: Cătălin Mareș

Agave: Carmen Frățilă

Cadmus: Ciprian Vultur

Thiresias: Tibor Székely

Jandarm: Andrei Gîjulete

Bacantele: Roxana Fânață, Sergiu Tăbăcaru, Vlad Mureșan, Alexandra Odoroagă, Andreea Mocan, Cristian But, Yvette Princz

Muzică live: Stike Molnar

Durata: 1 h, 40 min.

Vârsta recomandată: 16+

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=6TV5A6dl5IQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.