În cursul acestei săptămâni, la nivel național, polițiștii rutieri acționează în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat activități în vederea combaterii abaterilor săvârșite de către bicicliști, pietoni și de către conducătorii auto în apropierea trecerilor de pietoni, în vederea identificării conducătorilor auto aflați la volan sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, precum și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

În cursul acestei zile, polițiștii sătmăreni au desfășurat activități de verificare a autovehiculelor de transport public de persoane și marfă.

În acest context, au fost verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și pe cele destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În cadrul activității s-a verificat respectarea numărului de persoane transportate și respectarea prevederilor privind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov 2.

Reamintim faptul că, scopul acțiunilor desfășurate de către polițiști nu este acela de a sancționa contravențional participanții la trafic ci acela de a prevenirii și limita numărul de accidente rutiere.

Sfătuim toți participanții la trafic să respecte reglementările în vigoare, în ceea ce privește circulația pe drumurile publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.