21 septembrie a fost ziua fără persoane decedate din accidente rutiere. Din fericire, în județul Satu Mare nici ieri și nici în ziua de 21 nu a fost înregistrat nici un accident rutier grav pe șoselele din județ.

Astfel, în perioada 16 – 22 septembrie a.c., la nivel național, polițiștii rutieri au acționat în cadrul Proiectului ROADPOL – Safety Days, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora.

În acest scop polițiștii sătmăreni au desfășurat mai multe acțiuni preventive pentru atragerea atenției participanților la trafic la pericolele la care se expun atât pe ei cât și pe ceilalți atunci când apasă pedala de accelerație, conduc obosiți sau vorbesc la telefon în timp ce conduc.

Au fost și situații în care s-a impus aplicarea de sancțiuni contravenționale, astfel că 137 de conducători de vehicule au fost sancționați, ieri, 22 septembrie, cu amenzi în valoare de 65 650 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 35 de conducători auto, 33 dintre permisele de conducere fiind reținute pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei maxime admise.

Atragem atenția pe această cale că viteza excesivă, oboseala la volan, în combinație cu schimbarea bruscă a condițiilor meteo, așa cum se întâmplă în această perioadă, poate duce la producerea de accidente grave sau chiar mortale.

Acțiunile polițiștilor rutieri se vor desfășura și în perioada următoare având un caracter permanent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.